About me

Tike Fotografie - Fotograaf in Brecht en omgeving

About me: Ti'ke Fotografie

Mijn naam is Kristel De Smet en ik ben een gepassioneerde fotografe uit Brecht. Met trots specialiseer ik me in het vastleggen van kostbare momenten tijdens newborn shoots en zwangerschapsfotografie . Daarnaast fotografeer ik graag families, gezinnen , kinderen en communicanten/lentefeesters.

Ti’ke is mijn bijnaam 🙂 die ik te danken heb aan mijn grote broer. Hij kon Kristel niet uitspreken en zei altijd ‘Ti’. Familie en vrienden hebben dit dan overgenomen en ondertussen kent iedereen me als Ti’ke.  Spreek me aan waar jullie je comfortabel bij voelen: ik luister naar beide namen 🙂.

Hoe het begon

Zoals bij veel fotografen begon het bij mij ook met een hobby. Een hobby waar ik nooit tijd voor vond…

Tot de dag dat ik mijn job als management assistant op een advocatenkantoor vaarwel zei. Niet omdat ik er niet graag werkte maar na de geboorte van mijn zoontje, ging het hier door woelig water. Een huilbaby die de slaap niet wou vatten hetgeen resulteerde in uitputting en alles wat daarbij hoort. Ik gaf met tegenzin mijn ontslag en begon me stilaan meer en meer te verdiepen in het fotografiewezen. Ik ontdekte de newborn fotografie en begon de ene na de andere workshop en cursus te volgen. Zo rolde ik eigenlijk in het vak. Ondertussen werden de kinderen groter, zelfstandiger en kon ik meer tijd besteden aan het ontwikkelen van mijn passie.

About me: Missie en visie

Voor mij is fotografie veel meer dan alleen het nemen van mooie foto’s. Het is een manier om emoties en herinneringen voor altijd te bewaren. Mijn missie als fotografe is om unieke en betekenisvolle beelden te creëren voor zowel newborn shoots, zwangerschapsfoto’s of gezinsfoto’s. Elke foto is en blijft uniek want jullie zijn diegenen die het zo speciaal maken.

Mijn visie is gebaseerd op het geloof dat elk moment van ons leven waardevol is en het waard is om vastgelegd te worden. Ik creëer een ontspannen en comfortabele omgeving waarin jij je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn. Ik werk met zorg en aandacht zowel tijdens de fotoshoot als tijdens de bewerkingen achteraf. Daarom kan je kiezen tussen verschillende pakketten die zowel qua inhoud als budget met evenveel aandacht samengesteld zijn.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar je wensen en verwachtingen. Zo kan ik dit vertalen naar beelden die je voor altijd zult koesteren. Ik investeer tijd en energie in elke sessie om ervoor te zorgen dat het resultaat jouw verwachtingen overtreft.

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je meer informatie wilt of als je een sessie wilt boeken. Laten we samen prachtige herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

About me on a personal note

Ik ben getrouwd met Christoph en ik ben mama van twee prachtige kinderen, Lisa en Laurens… ze zijn mijn grootste trots!  Ik hou van koken en als ik er veel tijd voor heb (wat niet altijd het geval is), kan ik er echt van genieten om nieuwe dingen uit te proberen want hier thuis gaat de liefde ook zeker door de maag!

Vind je me niet achter mijn camera, computer of kookpot, zal ik waarschijnlijk ergens op het tennisveld fladderen. Daar kan ik echt die 10-tallen tabs die open staan in mijn hoofd even uitzetten en dit is mijn grootste uitlaatklep.

Ik hou van de zon en heb bijgevolg iets minder voeling met ons typisch Belgisch weertje. Enkele jaren geleden kochten we een huisje in het zonnige Nerja in Zuid-Spanje. In tussentijd wordt het huisje ook verhuurd als vakantiewoning. Wil je daar ook info over: hier alvast een link 🙂 

Ik doe ook nog deeltijds administratief werk op freelance basis.

Verder ben ik heel dankbaar voor de talrijke vrienden en kennissen en probeer ik echt in mijn vrije tijd mijn contacten zoveel mogelijk te onderhouden. Ik ga dus heel graag iets eten of drinken om bij te keuvelen.

Zelf boeken we regelmatig een fotoshoot bij een collega fotograaf om zo nieuwe gezinsfoto’s te laten nemen omdat ik het zo belangrijk vind om mooie herinneringen te hebben voor mijn kinderen later. En dan maak ik ook voor elk jaar en van elke reis een foto album. Want eens de foto’s op de computer staan, kijk je er amper nog naar terug.

Zo, dit is Tike in het kort… voor de lange versie, zal je me eens als fotograaf moeten inhuren 🙂.