Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over een fotoshoot

Veel gestelde vragen Tike Fotografie

Meest gestelde vragen

Elke fotoshoot is anders. Fotografie is voor elke fotograaf ook anders. Daarom gaan we samen op zoek naar de beste formule zodat deze volledig aansluit bij jullie wensen en verwachtingen! Toch benieuwd naar enkele basisformules? 

Prijzen portretfoto’s

– Fotografie op locatie: zwangerschapsfotografie – gezin – familie  – kinderen

– Fotografie in de studio: cakesmash – fruitsplash (1 jaar) – babyshoot (6 – 12 maanden)

– Fotografie: communie – en lentefeest: eerste communie – lentefeest – vormsel

 

Prijzen newborn shoot:

– geposeerde newborn in de studio

 lifestyle newborn : newborn shoot bij jullie thuis

 

Ik raad aan om de kleuren van de kledij op elkaar af te stemmen en te kiezen voor kledij met zo weinig mogelijk drukke prints en motiefjes. Dit brengt rust in de foto’s en zo gaat de aandacht naar jullie en niet naar de kledij. Wil je graag zwangerschapsfotografie? Kijk dan zeker eens bij mijn collectie zwangerschapsjurken

Bij voorkeur fotografeer ik (als het zonnig weer is) ’s morgens vroeg bij zonsopkomst of een uurtje voor zonsondergang. Het licht is dan op zijn mooist. Dat noemen ze de Golden Hour. Ik probeer de middagzon te vermijden aangezien dit sterke schaduwen en hooglichten creëert. Aangezien plannen met kleine kindjes niet altijd evident is én het praktisch haalbaar moet blijven, probeer ik me zo veel mogelijk aan jullie agenda aan te passen. We bekijken samen welk moment jullie het beste past.

Het weer in België is helaas moeilijk te voorspellen, daarom zal ik altijd proberen om bij de reservatie 2 data vast te leggen. Moest de eerste dag dus wegens slecht weer (of andere omstandigheden) niet kunnen doorgaan, hebben we alvast een tweede reservedag voor prachtige fotografie.

 

Indien je dit wenst, mag je gebruik maken van enkele zwangerschapskleedjes die speciaal voor dit soort fotoshoots zijn ontworpen. Voorbeelden van de kleedjes vind je hier. Uiteraard mag je ook je eigen kledij dragen. Waar jij je goed en comfortabel in voelt, da’s het belangrijkste! En uiteraard  mogen je partner, kinderen of huisdier mee op de foto.

Dan hebben we alvast iets gemeenschappelijk! Ik hou ook niet van té geposeerde foto’s. Bij familiefotografie mogen de gestylde familieportretten zeker niet ontbreken maar bij andere reportages probeer ik me voornamelijk te focussen op spontane portretten, emotie en momentopnames. Bij een zwangerschapsfotoshoot geef ik tips en tricks tijdens het poseren om je buikje op de mooiste manier op beeld te zetten. Bij elke fotoshoot geef aanwijzingen en ik zorg ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt! Met behulp van leuke spelletjes en opdrachtjes wordt het altijd een leuke ervaring.

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de beelden. Aangezien elke foto nog moet nabewerkt worden, maak ik eerst een selectie van de foto’s die ik ga afwerken. Deze selectie wordt nabewerkt in Lightroom en Photoshop volgens de regels van de kunst. Als de foto’s klaar zijn, zet ik ze in een online galerij. Via een unieke login krijgen jullie toegang tot deze online galerij. Hier kunnen jullie de foto’s bekijken uit jullie sessie en een keuze maken van het aantal foto’s afhankelijk van het pakketje dat jullie kiezen of voor de nabestellingen.

Binnen twee à drie weken na de fotoshoot ontvangen jullie een mail met je unieke login naar de online galerij. Hier vinden jullie de selectie van afgewerkte foto’s terug en hier kan je je keuze maken door favorietenlijstjes te maken (via de hartjes bovenaan). Je kan eventueel verschillende favorietenlijstjes aanmaken voor album, digitale foto’s, afdrukken enz. Een andere mogelijkheid is door de nummertjes die onderaan een foto staan op te lijsten en zo door te geven per mail. De online galerij staat 1 week online. Daarna vervalt de link. Nadat jullie keuze gemaakt is en na ontvangst van betaling, wordt jullie bestelling met zorg afgewerkt en krijgen jullie een mailtje wanneer alles kan worden afgehaald. 

Ja. Wil je liever niet dat de foto’s gebruikt worden op sociale media, is het belangrijk dat je dit op voorhand aangeeft en respecteer ik dit.

  1. Newborn shoot : deze fotoshoot duurt ongeveer 3 uur.
  2. Cakesmash: ongeveer 1,5 uur
  3. Gezin, zwangerschap, kids: ongeveer 1,5 uur (met wandelen van en naar de parking bij)
  4. Familie: 1,5 – 2 uur
  5. Communie / lentefeest: ongeveer 1 uur

Ik probeer zowieso mijn uiterste best en neem ruim de tijd om de kindjes te laten ontdooien. Tijdens een buitenshoot komt dit eigenlijk altijd goed. Als een kind in de studio niet wil meewerken dan is er iets aan de hand. Meestal is het kind dan wat ziekjes. Baby’s of hele kleine kinderen jonger dan 1 jaar zijn over het algemeen vrij makkelijk om te fotograferen. Als er oudere broertjes of zusjes meekomen, is het soms handig dat een ouder ze wat afleidt en desnoods ermee naar buiten gaat. Zo blijft er één ouder in de studio en kunnen we rustig werken.

Een newborn shoot wordt volledig op voorhand betaald: 195 EUR

Voor alle andere fotoshoots vraag ik een voorschot van: 50 EUR

De rest wordt betaald na het kiezen van het pakket als de foto’s klaar zijn.

De foto’s worden na volledige betaling van de factuur bezorgd via WeTransfer.

Jazeker! Je kan bij mij terecht voor een cadeaubon. Het bedrag kies je zelf.

Neen, dit doe ik niet.