Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een fotoshoot?
Elke fotoshoot is anders. Daarom gaan we samen op zoek naar de beste formule zodat deze volledig aansluit bij jullie wensen en verwachtingen! Toch benieuwd naar enkele basisformules? Hier vind je alle basispakketjes terug.

Wat dragen we best voor een fotoshoot op locatie?
Ik raad aan om de kleuren van de kledij op elkaar af te stemmen en te kiezen voor kledij met zo weinig mogelijk drukke prints en motiefjes. Dit brengt rust in de foto, zo gaat de aandacht naar het moment en niet naar de kledij. Plan je een zwangerschapsfotoshoot? Kijk dan zeker eens bij deze kleedjes die je mag gebruiken.

Op welk moment van de dag kan je best een fotoshoot inplannen?
Bij voorkeur fotografeer ik (als het zonnig weer is) ’s morgens vroeg bij zonsopkomst of een uurtje voor zonsondergang. Het licht is dan op zijn mooist. Ik probeer de middagzon te vermijden aangezien dit sterke schaduwen creëert. Doordat plannen met kleine kindjes niet altijd evident is én het praktisch haalbaar moet blijven, probeer ik me zo veel mogelijk aan jullie agenda aan te passen.

Wat als het slecht weer is op de geplande dag?
Het weer in België is helaas moeilijk te voorspellen, daarom zal ik altijd proberen om bij de reservatie 2 data vast te leggen. Moest de eerste dag dus wegens slecht weer (of andere omstandigheden) niet kunnen doorgaan, hebben we alvast een tweede reservedag.

Ik wil een zwangerschapsreportage boeken: wat moet ik aandoen en mag mijn partner mee op de foto?
Indien je dit wenst, mag je gebruik maken van enkele zwangerschapskleedjes die speciaal voor dit soort fotoshoots zijn ontworpen. Voorbeelden van de kleedjes vind je op de website. Uiteraard mag je ook je eigen kledij dragen. Waar jij en goed en comfortabel in voelt, da’s het belangrijkste! En uiteraard mag je partner mee op de foto 🙂

Wij houden niet van poseren. Wat dan?
Dan hebben we alvast iets gemeenschappelijks! Ik hou ook niet van té geposeerde foto’s. Bij grote familieportretten moet dit natuurlijk wel allemaal geposeerd worden maar bij andere reportages probeer ik me voornamelijk te focussen op spontane portretten en momentopnames. Bij zwangerschapsshoots geef ik tips en tricks tijdens het poseren om je buikje op de mooiste manier op beeld te zetten. 

Wat is een Online Gallery:
Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de beelden. Aangezien elke foto nog moet nabewerkt worden, maak ik eerst een selectie van de foto’s die ik ga afwerken. Deze selectie wordt nabewerkt in Lightroom en Photoshop volgens de regels van de kunst. Als de foto’s klaar zijn, zet ik ze in een online galerij. Via een unieke login krijgen jullie toegang tot deze online galerij. Hier kunnen jullie de foto’s bekijken uit jullie sessie en een keuze maken afhankelijk het pakketje dat jullie kiezen of voor de nabestellingen. Deze foto’s zijn dus niet allemaal automatisch inbegrepen in de fotoshoot.

Hoe verloopt de bestelprocedure?
Binnen twee weken na de sessie ontvangen jullie een mail met je unieke login naar de online galerij. Hier vinden jullie de selectie van afgewerkte foto’s terug en hier kan je je keuze maken door favorietenlijstjes te maken (via de hartjes bovenaan). Je kan eventueel verschillende favorietenlijstjes aanmaken voor album, digitale foto’s, afdrukken enz. Een andere mogelijkheid is door de nummertjes die onderaan een foto staan op te lijsten en zo door te geven per mail. De online galerij staat 1 week online. Daarna vervalt de link. Nadat jullie keuze gemaakt is en na ontvangst van betaling, wordt jullie bestelling met zorg afgewerkt en krijgen jullie een mailtje wanneer alles kan worden afgehaald. 

Newbornsessie: Bij newbornsessies (silver en gold) komen jullie na ongeveer 2-3 weken terug naar de studio voor de bestelsessie zodat ik jullie kan bijstaan met het maken van de keuze en uitleg kan geven bij alle producten. Hier wordt 1 uur voor uitgetrokken en dit zit mee verrekend in de sessieprijs.


Zwangerschapsjurken

Heb je zelf geen flauw idee wat aan te doen tijdens je zwangerschapsshoot? Ik heb verscheidene jurken die je kan gebruiken. Scroll gerust even door volgende foto’s en laat me weten welke jurken (1 à 2) je tijdens je shoot zou willen gebruiken. Je kan dit doen aan de hand van een screenshot of door me de beschrijving van je favoriete jurkje(s) door te mailen.

1. Donkerblauw met katoen

2. Zwart off-shoulder

3. Zwart lingeriejurkje

4. Zwart maillotjurkje

5. Donkerblauw off-shoulder

6. Blauw off-shoulder

7. Appleblauwzeegroen met open buik

8. Groen off-shoulder

9. Zwangerschapssluier (gebroken wit of grijs)

10. Wit jurkje met katoen

10. Bloemenjurk

10. Wit bandeaupakje

10. Witte jurk

11. Roze jurk

12. Bohemian dress


Ja, ik wil mijn uniek moment vastleggen!


%d bloggers liken dit: